NYHETER

Final Slutspel Div.1 vår-06

TEAM LOVÈN - PHENOMENA

Period 1:
Båda lagen inleder matchen i ett avvaktande tempo. Det verkar som om taktiken för dagen är att hålla ihop laget defensivt och hoppas på att motståndarna blottar sig först. Phenomena har störst bollinnehav första halvan av perioden dock utan att skapa några direkta farligheter. Ju längre perioden lider så går initiativet mer och mer över i Team Lovéns favör och mot slutet skapar de ett visst tryck mot Phenomenas mål. Flera heta målchanser på både skott och returer och det enda hindret mot ett ledningsmål för Team Lovén är Phenomenas målvakt Jonas Svensson som också är periodens hetaste spelare.
Skott: Phenomena: 4 – Team Lovén: 10

Period 2:
Perioden är endast 11 sekunder gammal när Team Lovéns Patrik Ingesson påpassligt snappar upp en retur och med en elegant backhandssving dunkar in 1-0 bollen i mål. Ledningsmålet tvingar Phenomena framåt men det innebär ju också att man öppnar sig för kontringar. Team Lovén verkar trivas med matchbilden och kommer ständigt kontrande med både fart och finess. Återigen är det Phenomenas målvakt Jonas Svensson som håller kvar spänningen i matchen. Halvvägs in i perioden får Phenomena helt korrekt ett mål bortdömt för knuff i ryggen på en motståndare. Vaket av domarna som så här lång gjort en bra insats. Phenomena fortsätter att dominera bollinnehavet men har förtvivlat svårt att forcera Team Lovéns utmärkta defensiv. Mot slutet av perioden får Team Lovén en snabb kontring som följs upp av ett snabbt väggspel innan Pär Borgström sätter 2-0.
Skott: Phenomena: 3 – Team Lovén: 10

Period 3:
90 sekunder in på perioden kommer planens bästa spelare Conny Andersson fri med Phenomenas målvakt och lyfter kallt in 3-0. Conny Andersson har skapat farligheter i nästan varje byte så det är knappast en överraskning när han gör målet. Phenomena fortsätter sina försök att pressa sig framåt men man har helt enkelt inget krut kvar i kroppen efter semifinalen tidigare samma dag. Efter 9 spelade minuter gör Pär Borgström sitt andra mål för dagen. Han behöver bara stöta in bollen efter en underbar framspelning av Conny Andersson och 4-0 är ett faktum. Minuten senare skjuter Magnus Eriksson 5-0 från halva plan och matchen är naturligtvis avgjord. De sista minuterna bjuder inte på någon större underhållning utan är mest en transportsträcka mot slutsignalen.
Team Lovén var aldrig hotade under denna final utan tog en trygg och stabil seger grundat på det som laget är bäst på, nämligen sitt kollektiva spel. Felfria defensivt samt konstruktiva och påhittiga offens

Period 1:
Absolut inleder matchen i ett högt tempo med stort bollinnehav. Det blir snabbt tydligt att Phenomenas taktik kommer innebära att man försöker dämpa tempot något. När lagen möts under serielunken så brukar det vara fysiska matcher. Denna match är inget undantag från den regeln.
4 minuter in i perioden får Absolut ett frislag 4 meter in på Phenomenas planhalva. Vid bollen står Mikael Persson som snabbt petar till Ismo Sirtula som i sin tur placerar bollen i Jonas Svenssons bortre kryss och 1-0 är ett faktum.
Det tidiga målet startar en tuff forcering från Phenomena. Närkamperna hårdnar till ytterligare och spelet är extremt tätt. Domarna har en tuff uppgift men sköter sig bra.
Det täta spelet gör att inga direkta målchanser uppenbarar sig utan båda lagen tvingas ta skott lång utifrån. När 2 minuter återstår av perioden rinner Phenomenas Patrik Gillsin igenom Absoluts försvar men blir upphakad och en solklar straff följer.......trodde de flesta. Domarna uppfattade inte situationen på samma sätt och väljer att fria istället.
Absolut får en 2 minuter utvisning efter en tackling vid sargen och Phenomena får en chans att avsluta period 1 i powerplay. Avslutningen blir dock resultatlös efter lite slarvigt och stressat spel.

Skott:  6 - 12
Mål:    1-0: Ismo Sirtula

Period 2:
Phenomena börjar i powerplay. De får igång spelet bra men hittar inga riktigt heta lägen och absolut blir fulltaliga igen. Phenomena fortsätter ligga på i jakt på en kvittering. Absolut är mer avvaktande. Nu är det rent ställningskrig och de få chanser som dyker upp beror mer på tillfälligheter och individuella misstag än på effektivt spel.
Plötsligt snappar Absoluts Ismo Sirtula upp en boll  på mitten och kan efter en liten soloprestation åter igen hänga bollen med ett hårt dragskott i Fredrik Svenssons högra kryss. 2-0 till Absolut. Detta var Absoluts första skott på mål i 2:a perioden.
I mitten på perioden blir Absoluts Hans Holmgren utvisad då han snackar lite mycket med domarna. Phenomena inleder sitt powerplay med bra spel men släpper till en kontring där Absoluts Stefan Lindsjö kallt kan raka in 3-0. Den utvisade Hans Holmgren vill naturligtvis dela glädjen med sina kamrater och springer in på plan. Han belönas då av domarna med ytter

ligare 2 minuter på skambänken. Phenomena fortsätter att spela bra i powerplay men lyckas inte få till något mål. Nu för Phenomena matchen, man försöker på alla möjliga sätt få in en boll bakom Nilsson i Absoluts kasse. Phenomenas Andreas Beer har ett stenhårt skott i klykan, men i röran som uppstår framför mål så tar ett av skotten på  Stefan Lindsjös ben och han kan snabbt frispela Peter Nilsson som hänger 4-0 på egen retur.
Phenomena hänger lite med sina huvuden men fortsätter ändå att chansa framåt. Absoluts försvar spelar dock mycket bra och inspirerat.
Det sista som händer i 2:a perioden är att Phenomena drabbas av en 2 minuters utvisning.

Skott:  5 - 7
Mål:    2-0: Ismo Sirtula, 3-0: Stefan Lindsjö, 4-0: Peter Nilsson

Period 3:
Absolut börjar perioden i powerplay men får svårt att få tag på bollen då Phenomena skickligt ?dödar? utvisningen. När  Absolut äntligen får tag på bollen tar det c:a 5 sekunder innan Peter Nilsson dundrar in 5-0.
Matchen är naturligtvis punkterad nu och Absolut har ingen brådska utan spelar lugnt runt bollen inom laget samtidigt som Phenomena naturligtvis måste jaga boll. Det fysiska spelet har nu fästan helt försvunnit.
Phenomena ligger på hårt men måste se upp med Absoluts kontringar som är livsfarliga och mycket riktigt kan Kenny Johansson snyggt sätta 6-0 i bortre burgaveln efter en snabb omställning. Absolut kan ohotat spela ut när Phenomena inte har turen på sin sida.
Absoluts målvakt Nilsson gör ett läckert utkast rakt på Magnus Jensens klubblad som iskallt lyfter in 7-0.
3 minuter innan slutsignalen dyker äntligen chansen upp för Phenomena och Patrik Gillsin gör inget misstag utan hänger 1-7.

1 dec

Det börjar dra ihop sig ! Snart är det jul o nyår och sedan startar m-ligan om I januari. Här är vad som gäller för våren.

Premiär för vårterminen sön 15 jan. Grundspelet avslutas sön 7 maj med speluppehåll påskhelgen 14-16 apr. De sista 8 omgångarna är det förekommer även fredagsspel. Slutspel o kval helgen 12-14 maj.

Vi behöver ett nytt lag till vårens spel. Välkommen att spela I en intensiv o kul innebandyliga !
Hör av er till
roland.aksberg@m-ligan.net - så får ni veta mer

Anmälan till vårens spel sker genom insättning av anmälningsavgiften 500:- på pg 617 32 16 - 0 senast 31 dec.
Skriv mottagare
m-ligan - samt lagnamn,lagledarnamn o tröjfärg.

10 okt

Två nya målvaktsregler för att underlätta för lagen

Vid m-ligans senaste möte beslutades att aktiva/lic målvakter som spelar I vår liga ej räknas som aktiva/lic. Det är alltså tillåtet som vanligt att använda sig av en aktiv/lic utespelare - om lagets målvakt är aktiv/lic eller ej har ingen betydelse. Denna regel gäller från 1 nov.

Målvakter får sedan gammalt hoppa fritt mellan lagen - nu kommer en tilläggsregel. Vidare gäller att  utespelare  också får spela I vilket annat lag som helst  som målvakt - OBS enbart som målvakt. Denna regel gäller också från 1 nov - men man kan begära dispans innan dess.